Sparris, parmessanchips, sidfläsk och tryffelmajonäs...

Den supergoda förrätten som vi mumsade i oss i fredags var inte bara helt ljuvligt god, den var även enkel att göra men såg dessto mer anvanserad ut. Massa små detaljer gör mkt! 

500 g färsk sparris
2 msk smör
Salt och peppar
1 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger riserva
1 äggula
1dl solrosolja
Salt, peppar
2 krm vit tryffelolja
Ruccula
200g rökt sidfläsk
70g pinjenötter
2dl riven parmesan

Lägg den rivna parmesanen i små högar på en bakpappersklädd plåt, grädda i ugn 200grader ca 8 min.

Rosta pinjenötter i het stekpanna under omrörning och lägg i skål

Skär bort svålen på det rökta sidfläsket, skär i tunna skivor och stek i het stekpanna tills det är riktigt kanprigt. Låt kallna på hushållspapper.

Blanda dijonsenap, vinäger och äggula i en bunke, vispa ner olja först droppvis och sedan i stråle till majonäs. Smaka av med salt, peppar och tryffeloja.

Skär av par cm på sparrisen längst ner, stek i smör ca 2 minuter salta och peppar.

Lägg rucculan på talrikar och sparrisstjälkarna ovanpå, strö över rökt sidfläsk, krossad parmesanchipsen och rostade pinjenötter.

Lägg en klick tryffelmajonäs vid sidan av servera med färsk timjan.

Och voilá - superfin och god förrätt är serverad och tro mig -detta är en förrätt du imponerar med =)



Kommentarer
Postat av: Susanne

Gud såååå gott!!!

Önskar att jag bodde granne med dig, haha..

2011-04-19 @ 22:17:42
URL: http://trullerutta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0