En gratinerad hummer...

Så här i nyårstider är det väldigt populärt med hummer. Jag få då passa på att erkänna att jag aldrig ätit gratinerad hummer tidigare, men det visade sig värt att testa. Som lite försmak på morgondagens kommande nyårsafton passade vi på att lyxa oss med just gratinerad hummer... Åhhhh vilka underbara smaker.
Har ni inte testat? Gör det, lättare än man kan tro och smakar underbart - "vanligt hummer" i all ära men detta, detta är magi!

Gratinerad hummer 2 pers

1 hummer
1 msk smör
1,5 scarlottenlök
1 persiljekvist
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
1/2 dl vitt vin
2 äggulor
1/2 dl västerbotten ost
1/2 dl hackad dill
salt och peppar

Dela hummerna längs med kroppen och ta ur köttet. Krossa klorna och dela köttet. Skölj rent skalen och  lägg tillbaka hummerköttet i grövre bitar.

Smält smöret i botten på en kastrull, lägg o den finhackade löken och persiljekvisten. Sikta över mjölet och rör om. Häll i vin och grädde. Låt koka upp under omrörning och låt sedan skjuda i ca 10 minuter. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt sedan äggulorna och osten.


Häll över gratängsåsen över köttet i hummerskalet och grädda på övervärmen 175 grader tills gyllene. Servera med rostrat bröd och citron






Kommentarer
Postat av: Anci

Underbart! Synd att hummern här uppe är ännu dyrare än på vackra västkusten...

2011-12-30 @ 23:50:26
URL: http://berndtssonlundstrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0