En honung och chiliglaserad kycklingfile med basiliarisini

Långfredagen till ära lagades det kyckling här hemma. Frisk är jag tyvärr inte riktigt än men smaklökarna börjar vakna till liv och lite olika smaker kan jag uppfatta. Och denna rätt innehåller en massa smaker som kompletterar varandra utan att någon tar riktigt över. En riktig smakbomb för munnen helt enkelt. Rätten är vårfräsch och passar lika bra på buffebordet, som på valborgsmiddagen eller påskbordet.

Honung och chiliglaserad kycklingfile med basilika risioni

4 kycklingfiler
1/2 dl japansk soya
1/2 dl flytande honung
1/2 dl chilisås
1 msk senap
1/2 tsk paprika pulver

salt och peppar
1 citron

2,5 dl risioni
1/2 kruka basilika
0,5 dl olivolja
1/3 dl pinjenötter
1/2 dl parmesan, färskriven

Putsa kycklinfiléerna, salta och peppra runt om dem. Lägg den på bakplåtspapper i en ungsfast form. Blanda soys, honung, chilisås, senap och paprika pulver. Skopa sedan ca 1/3 av glaseringen över kycklingfiléerna och ställ sedan in i 175grader varm ung. Efter tio minuter hälls sedan ytterligare 1/3 av glaseringen på kycklingen. Upprepa efter ytterligare tio minuter. Efter 30 minuter i nugn är kyckling klar.

Mixa olivoljan, pinjenötterna och basilikan med en stavmixer, smaka av med salt. Koka risionen i saltat vatten i ca 10 minuter, häll av vattnet. Häll i basilika röran och parmesanen och rör ihop.

Servera allt med en klyfta citron.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0