Den klassiska rabarberkrämen
Kräm är väldigt underskattat och så otroligt enkelt och snabbt att göra.
Passade på att göra en sats rabarberkräm i helgen. Perfekt att avnjuta med kall mjölk eller för den som hellre vill - kall grädde.
Tar mindre än 15 minuter från start till färdig kräm!
Rabarberkräm
500g rabarber
4 dl vattten
1 dl socker
3 msk potatismjöl
Skölj rabarbern och skär i mindre bitar. Koka upp vattnet och sockret - lägg i rabarbern och låt koka mjuk i ca 3-4 minuter.
Rör undertiden ut potatismjölet i lite kallt vatten så att det blir en trögflytande vit kräm. När rabarbern kokatihop till en mjuk röra, ta av från plattan och häll sakta i potatismjölsblandningen i rabarbern under tiden du vispar. Ställ tillbaka på plattan och låt bara koka upp. Häll upp i en ren skål och strö socker ovanpå för att undvika att det bildas "skinn" på krämen och låt svalna.
Klart!!
Passade på att göra en sats rabarberkräm i helgen. Perfekt att avnjuta med kall mjölk eller för den som hellre vill - kall grädde.
Tar mindre än 15 minuter från start till färdig kräm!
Rabarberkräm
500g rabarber
4 dl vattten
1 dl socker
3 msk potatismjöl
Skölj rabarbern och skär i mindre bitar. Koka upp vattnet och sockret - lägg i rabarbern och låt koka mjuk i ca 3-4 minuter.
Rör undertiden ut potatismjölet i lite kallt vatten så att det blir en trögflytande vit kräm. När rabarbern kokatihop till en mjuk röra, ta av från plattan och häll sakta i potatismjölsblandningen i rabarbern under tiden du vispar. Ställ tillbaka på plattan och låt bara koka upp. Häll upp i en ren skål och strö socker ovanpå för att undvika att det bildas "skinn" på krämen och låt svalna.
Klart!!
Kommentarer
Postat av: Ann-Christin
Tack snälla! Hade helt glömt av kräm!! Nykokt är det fantastiskt gott :)
KRAMAR
Trackback