En kallmarinerad fläskfile...
Denna underbart goda fläskfile blev jag serverad hos vännen C för några år sedan. Den är underbart god och passa perfekt på buffébordet.
Så nu när jag senast fyllde år fick den vackert vara med på bordet =)
Kallmarinerad fläskfilé i tunna skivor
4 port.
1 fläskfilé
0,5 dl olja
0,5 dl vitvinsvinäger
1 msk salt
1 tsk krossad svartpeppar
2 tsk dragon
1 msk basilika
1-2 krossade vitlöksklyftor
1 knippe persilja
Fläskfiléen steks hel med salt och peppar. Låt svalna. Blanda samman övriga ingredienser och låt filéen marineras i minst 4 timmar -gärna över natten. Skär filéen i tunna skivor och låt skivorna ligga i marinaden ytterligare någon timme innan servering.
Här serverad fläskfiléen tillsammans med marinerad och grillad kycklingfilé.
Så nu när jag senast fyllde år fick den vackert vara med på bordet =)
Kallmarinerad fläskfilé i tunna skivor
4 port.
1 fläskfilé
0,5 dl olja
0,5 dl vitvinsvinäger
1 msk salt
1 tsk krossad svartpeppar
2 tsk dragon
1 msk basilika
1-2 krossade vitlöksklyftor
1 knippe persilja
Fläskfiléen steks hel med salt och peppar. Låt svalna. Blanda samman övriga ingredienser och låt filéen marineras i minst 4 timmar -gärna över natten. Skär filéen i tunna skivor och låt skivorna ligga i marinaden ytterligare någon timme innan servering.
Här serverad fläskfiléen tillsammans med marinerad och grillad kycklingfilé.
Kommentarer
Trackback