Lax med gul sallad

En riktigt härlig gul sallad som passar perfekt till en bit lax -vad kan passa bättre någon av påskdagarna?

Denna sallad är fantasiskt god, och kommer nog att komma att serveras hemma hos oss flera gånger under våren och sommaren. Självklart till lax men passar nog även bra till en bit kyckling eller grillat kött.

Lätt, nyttigt och gott -kan det bli bättre?

 

Gul sallad

4-6 personer

 

500g små runda potatisar

1 knippe sparris

1 gul paprika

1 ask gula cocktailtomater

1 ask mini mozzarella

100 g ruccola

1 mango

ett par salladslökar

olja

 

salt och peppar

2 msk grov senap

2 msk olja

1 msk citronsaft

salt och peppar

 

Skala och torka potatisarna, lägg den i en ugnsfast plåt tillsammans med några msk olja och ställ in i ugnen 200 grader, i ca 30 minuter.

 

Koka sparrisen ca 3 minuter och låt sedan svala i kallt vatten. Skölj salladen, skär paprika, sparris och mangon i små bitar, dela tomaterna och strimla salladslöken. Blanda alla salladstillbehören. Blanda i mozzarellakulorna och dela sedan bara potatisen i halvor och blanda i.

 

Rör ihop, senap, olja, citronsaft och salt och peppar och häll över salladen och blanda ihop. Avsluta med några drag med pepparkvarnen.

Servera med en bit naturell ugnsbakad eller grillad lax.

 

 

 
 
 
 
 
Trackback
RSS 2.0