Äpple & kardemummabullar

Imorgon är det ju den fantastiska kanelbullensdag - detta kommer självklart att firas med att äta en klassisk kanelbulle,  eller två. (Letar du efter ett bra recept på klassiska kanelbullar finns det här.)
 
Men det finns ju så många andra fantastiska variationer på bullar, igår gick jag loss i fruktfatet och bakade dessa ljuvliga höstliga äpple och kardemummabullar.
 
 
Äpple & kardemummabullar
ca 20 st stora
 
 
100 g smör
4,5 dl mjölk
0,5dl grädde
1 msk mortlad kardemumma
1 dl socker
0,5 tsk salt
12 dl vetemjöl
 
 
3 medelstora äpplen
1 msk mortlad kardemumma
50 g smör
0,5 dl socker
 
+ 1 ägg till pensling
 
 
Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölk och grädde. Smula jästen i en bunke och rör ut med smörblandningen. Tillsätt kardemumma, socker, salt och ca 10 -11 dl mjöl.
Arbeta degen väl (men den skall vara ganska klibbig - så tillsätt inte mer mjöl) och låt sedan jäsa ca 1,5 timmar under handduk.
 
Blanda undertiden degen jäser; smör, socker och kardemumma i en skål och låt smöret bli rumsvarm så att det bara är att röra ihop fyllningen sedan. Skala och hacka äpplena till små bitar.
 
När degen jäst klart, tag upp och dela i 20 jämnstora bitar. Kavala ut varje bit till en ung fyrkant. Lägg en liten hög hackade äpplen i mitten och toppa med en tsk kardemummasmör på toppen. Vik sedan ihop bullen genom att nypa ihop de fyra hörnen i mitten.
 
Grädda sedan ca 8 minuter i 225 grader varm ugn.
 
Klart!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0