Lyxig clementinmarmelad

Clementiner är ju fantastiskt goda och det är inte ofta det finns några över hemma utan de brukar gå åt i rasande fart.
 
Men ibland råkar man köpa en påse i hopp om att man skall ha en mysig kväll hemma med massa goda clementiner, och så visar de sig vara... - för torra, för blöta, för sura eller för söta... Besvikelsen som uppstår är obeskrivlig! 
 
Jag har tidigare tipsat om den goda drinken gjord på färskpressade clementiner (vilket är ett bra sätt att använda just de där clementinerna som bara blir liggande pga av att de smakade inte som man tänkt sig.) och nu kommer ytterligare ett sätt att njuta av clementiner ( eller ta till vara på de som annars bara blir liggande)
 
Genom att göra en lyxig clementinmarmelad kan du njuta av den sötsyrliga clementinsmaken året om. En sats ger ca 3 mindre burkar. Men det finns inget som hindrar att man gör fler satser - för det är försvinnande gott!
 
Lyxig clementinmarmelad
 
500 g ekologiska clementiner (Att använda ekologiska produkter rekommenderas alltid men framförallt när skalet skall användas)
3,5 dl vatten
4,5 dl syltsocker
1/2 vaniljstång
 
Skär först clementinerna i tunna skivor son du sedan hackar ner i mindre bitar (Plocka ur ev kärnor). Låt de hackade clementinerna koka upp tillsammans med vattnet och en halv vaniljstång (delad och urskrapad) Låt det småputtra i ca 30 minuter innan du tillsätter syltsockret och låter det koka samman ytterligare 20 minuter.
 
Häll sedan upp den varma marmeladen på rena varma burkar och skruva på locket och låt svala och ställ sedan kallt och mörkt. Fast minst en burk får nog hamna direkt på bordet, tillsammans med lite gott rostat bröd eller varför inte en ostbricka? Underbart gott!
 
Tips på ett gott hembakat rostbröd kommer i morgon - för nu skall jag krypa upp i soffan med en kopp the och äta syndigt många skivor av de nybakta rostbrödet med clementinmarmelad på. Ha en härlig måndagkväll!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annika Söderström

Hej! Jag tänkte prova att göra din smarriga clementinmarmelad. Undrar bara om man ska använda skalen också (jag har köpt ekologiska clementiner) och i så fall hur mycket? Du har en jättefin blogg tycker jag! Mvh Annika

Svar: Hej! Vad kul att du gillar bloggen och vill prova detta goda recept! Om man använder ekologiska clementiner så passar det utmärkt att använda skalen, väg helt enkelt upp 500 g clementiner inkl skal, skiva och hacka sedan dem och skalet i små bitar. Gillar man inte skal kan man självklart hoppa över det eller minska på mängden;) lycka till!
Anna Nordgren

2015-11-08 @ 10:36:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0