Vit chokladpannacotta med hjortrontäcke
Den fantastiskt goda efterätten vi mumsade i oss på nobelmiddagen är superenkel att göra och fantastsikt god så återigen ett varmt tips inför den stundande nyårsaftonen som väntar.
Vit chokladpannacotta med hjortron
4 personer
2 gelatin blad
5 dl grädde
0,5 dl mjölk
3 msk socker
120g vit choklad
+ hjortronsylt
Blötlägg gelatin bladen i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk och socker, tag av plattan. Tillsätt gelatinet och sedan chokladen och rör tills det löst sig.
Häll upp i fyra glas eller skålar. Låt svalna lite innan det placeras i kylskå där det får stå ca 3 timmar
Innan servering toppas varje efterrätt med hjortronsylt. (min plan från början var att göra hjortrongelé. men då det tydligen var ett oerhört dåligt hjortronår fanns det inte ett endast hjortron att köpa i affären så en burk sylt ur kylen fick fungera vilket det gjorde alldels utmärkt)
Servera!!
